Het Stadsidee 2018

Kleur de stad met uw stadsidee!

MET WELK IDEE GEEFT U DE BUURT DIT JAAR KLEUR?

De afgelopen twee jaar daagde de gemeente Harderwijk de inwoners uit met ideeën te komen die bijdragen aan het verbeteren van de openbare ruimte. Dat bleek een enorm succes. Een grote variatie aan ideeën werd ingestuurd. Door op de ideeën te stemmen bepalen inwoners zelf welk idee mag worden uitgevoerd. In 2016 is het idee “Speeltuin De Oude Eik” gerealiseerd. En vorig jaar kreeg “De aanleg van een hondenstrand” de meeste stemmen. Aan de uitvoering van dat idee wordt gewerkt. Dit jaar is er een nieuwe ronde met nieuwe kansen om uw vernieuwende idee werkelijkheid te laten worden. U kunt uw StadsIdee indienen tot 1 juni 14.00 uur.

Zo werk het

Loopt u al een tijd met een mooi plan rond om wijk of stad leefbaarder, leuker of mooier te maken? Dan is dit uw kans! Werk uw idee uit in een zo compleet mogelijk  plan, doe er een eerste begroting bij en kijk alvast eens rond in de buurt wie er allemaal aan mee willen helpen. Als uw idee wint, wordt het onder uw leiding, met deskundige steun van de gemeente, gerealiseerd.

De ideeën worden in eerste instantie beoordeeld op haalbaarheid. De geselecteerde ideeën worden op deze website gepresenteerd. Alle inwoners van de gemeente Harderwijk mogen in een stemronde via deze pagina (de meeste stemmen gelden) bepalen welk idee wint.

Voor de uitvoering van het Stadsidee 2018 heeft de gemeente Harderwijk € 45.000,- beschikbaar gesteld.

Handige tips

1.  Hoe meer foto's, tekeningen en andere sfeer bestanden... hoe beter een stemmer een beeld krijgt van uw StadsIdee.
2.  Een goede uitleg met enthousiaste zinnen verkoopt beter.
3. Gebruik ook uw eigen Social Media, benader de kranten, etc... om stemmen te werven.

Meld uw idee hier aan:

Meld hier uw idee aan. U ontvangt van ons direct een mail van aanmelden. Om van uw idee een succes te maken hebben we nog wat aanvullende informatie nodig zoals bijvoorbeeld een sprekende foto/plaatje. In de mail leest u hierover meer. U kunt uw StadsIdee indienen tot 1 juni 14.00 uur.
max. 110 karakters

Na het aanmelden van uw StadsIdee ontvangt u van ons een email met verdere instructies! Houd dus uw mail in de gaten.

Initiatief van de gemeente Harderwijk

Gemeente Harderwijk wil met Samen kleuren wij de Stad de bewoner enthousiasmeren tot gezamenlijke initiatieven om de stad mooier, socialer en duurzamer te maken.

Deze website is een initiatief van de Gemeente Harderwijk

Share This