De winnaar is bekend!

Voor het vijfde jaar op rij daagde de gemeente Harderwijk inwoners uit met ideeën te komen die bijdragen aan het verbeteren van de openbare ruimte. Dat bleek de afgelopen jaren al een enorm succes. Veel verschillende ideeën werden ingestuurd. Door op de ideeën te stemmen bepalen inwoners zelf wie aan de slag mag om zijn droom werkelijkheid te laten worden. In 2016 is het idee “Speeltuin De Oude Eik” gerealiseerd. In 2017 kreeg “De aanleg van een hondenstrand” de meeste stemmen. In 2018 won ‘Ontmoetingstuin de Rietmeen’. Vorig jaar kozen inwoners voor het aanleggen van een Pumptrack in Drielanden. De realisatie daarvan is in voorbereiding.

U kon uw StadsIdee indienen tot 29 mei 14.00 uur. Helaas is het aanmelden van uw stadsidee nu niet meer mogelijk. Probeer het volgend jaar weer! U kunt wel stemmen op de genomineerde ideeën van 2020. Klik hieronder op de ‘Stem nu’ knop.

Bekijk hier de winnaar!

Zo werkte het

Loop je al een tijdje met een droom rond om de wijk, je dorp of de stad leefbaarder, leuker of mooier te maken? Dan is dit jouw kans! Werk je idee uit in een zo compleet mogelijk plan, doe er een eerste begroting bij en kijk alvast eens rond in de buurt wie er allemaal aan mee willen helpen. Als jouw idee wint, wordt het onder jouw leiding, met deskundige steun van de gemeente, gerealiseerd.

De ideeën worden in eerste instantie beoordeeld op haalbaarheid. De geselecteerde ideeën worden online gepresenteerd. Alle inwoners van de gemeente Harderwijk mogen in een stemronde digitaal bepalen (de meeste stemmen gelden) welk van de geselecteerde ideeën wint.

Voor de uitvoering van het Stadsidee 2020 heeft de gemeente Harderwijk € 45.000,- beschikbaar gesteld.

Initiatief van de gemeente Harderwijk

Gemeente Harderwijk wil met Samen kleuren wij de Stad de bewoner enthousiasmeren tot gezamenlijke initiatieven om de stad mooier, socialer en duurzamer te maken.

Deze website is een initiatief van de Gemeente Harderwijk

Share This