De winnaar van het Stadsidee 2020 is geworden

‘Calisthenics Park Harderwijk’

Omschrijving idee

Door de coronacrisis werden wij geïnspireerd om naar oplossingen gaan zoeken om toch te sporten terwijl de sportscholen dicht waren.

Zo zijn wij ook met een groepje jongeren buiten gaan trainen. Dit doen wij bij een zogenaamd Calisthenics park in Putten. Een Calisthenics park is een soort buitensportschool met allerlei klimrekken en stangen waar je eindeloos veel oefeningen kunt uitvoeren.

Wij willen graag een dergelijk sportpark in Harderwijk realiseren. We denken dat hier veel gebruik van gemaakt gaat worden door jong en oud in Harderwijk. Het is voor iedereen geschikt en stimuleert mensen om te gaan sporten, en geeft daarnaast ook de mogelijkheid om een goede workout in de buitenlucht te kunnen doen.  Wij willen dit graag realiseren bij het Crescent Park, de Wijde Wellen of een andere mooie geschikte locatie.

Daarnaast biedt het Calisthenics park mensen die het financieel wat minder breed hebben de mogelijkheid om gratis te kunnen sporten en zo toch aan hun lichaamsbeweging te komen!

Het is onze droom om een dergelijk park in Harderwijk te hebben en wij denken dat het ook fantastisch past bij de uitstraling van de stad Harderwijk!

Het is geschikt voor kinderen, volwassenen, jong en oud. Er kunnen groepslessen gegeven worden en bijvoorbeeld bootcamps georganiseerd worden. Er is van alles mogelijk! Het is zou echt een enorme verrijking zijn voor ons mooie Harderwijk.

Deelnemers:

Zakaria Talhi
Mohamed Aikar
Soufiane el Ousrouti
Bilal Hamane

Locatie:

Wij denken echter wel dat het idee heel mooi zou passen bij het pas aangelegde Crescent Park. Het is inmiddels een recreatiepark en een fantastische plek om lekker even te gaan sporten.

De details van dit idee kan je lezen op stadsidee.nl

Van harte gefeliciteerd
namens de gemeente harderwijk!

Initiatief van de gemeente Harderwijk

Gemeente Harderwijk wil met Samen kleuren wij de Stad de bewoner enthousiasmeren tot gezamenlijke initiatieven om de stad mooier, socialer en duurzamer te maken.

Deze website is een initiatief van de Gemeente Harderwijk

Share This