Gemeente Harderwijk

Iedereen handen uit de mouwen voor een mooie buurt!

 

SPEELWEIDEN NATUURLIJKE SPEELTUIN & BOOTCAMPPLEK

Het idee is gekomen in samenwerking met Joel Helms, hij is een personaltrainer en geeft in Harderwijk bootcamp lessen. Hij heeft mij geholpen om een mooi concept neer te zetten waarin hij de focus heeft gelegd op zijn werkgebied.

Zelf ben ik ( Thijs Lieman )begonnen met dit idee als buurtbewoner die mooie projecten in andere buurten zag, die hier in stadsweiden en de stad nog niet zijn. Dan bedoel ik drielanden ; hier zijn een aantal mooie natuurlijke speeltuinen, gemaakt van natuurlijk materiaal waarin kinderen echt lekker hun fantasie kunnen laten gaan. Ik bedoel ook het laatste project van jullie bij het station. Wat een mooie natuurlijke speeltuin is dat geworden zeg.

Hier in de stadsweiden zijn al wel een aantal speeltuinen, maar geen grotere van natuurlijke materialen. In de stad ook niet. Lees meer

Extra informatie

Geraamde kosten:
€ 40.028

Hoogte van het benodigde budget:
€ 40.028

Teamleden / partners:
Volgt

Extra documenten:
begroting

Nu hebben wij bedacht dat het erg leuk en mooi zou zijn om een natuurlijke speeltuin te realiseren die tevens gebruikt kan worden als buiten fitness/bootcamp, dus een multifunctionele ruimte voor jong en oud! Met als doel:

SAMEN – buiten spelen
– buiten sporten

Met als naam : SPEELWEIDEN ( je snapt de link vast wel met stadsweiden )
Het leuke is dat de jongeren lekkere kunnen spelen en evt al sporten als ze daar oud genoeg voor zijn, maar dat ze gemotiveerd raken door de ouderen die daar ook kunnen sporten.
Of als je als even wilt sporten, en geen oppas hebt, waarom niet combineren! Heerlijk!

De locatie: wij dachten dus aan een locatie aan het begin van het zeepad ( ommelandpad/zeepad ) hier stond vroeger een houten uitkijk/klimtoren op de heuvel.
Deze locatie is in onze ogen perfect omdat hier veel gesport wordt. Hardlopers/ fietsers en bootcampers op het zeepad!
Daarnaast is het mooi te bereiken vanuit de stadsweiden en vanuit de stad, maar ook vanuit drielanden via de nieuwe fietsbrug.

Ik heb in de buurt wat gepolst, en er is zeker draagvlak voor.
Verder heb ik bedrijven benaderd en we zijn samengekomen om tot een juiste begroting te komen, daarnaast kunnen we met vrijwilligers uit de buurt misschien ook samen dingen doen om het uit te voeren mochten we uitgekozen worden.

De begroting is slechts van 1 bedrijf; maar er zijn meerdere bedrijven en dus ook meerdere keuzes qua financieen.

Initiatief van de gemeente Harderwijk

Gemeente Harderwijk wil met Samen kleuren wij de Stad de bewoner enthousiasmeren tot gezamenlijke initiatieven om de stad mooier, socialer en duurzamer te maken.

Deze website is een initiatief van de Gemeente Harderwijk

Share This