Winnaar Stadsidee 2017!

Een fijne plek waar honden veilig het water in kunnen!

 

De winnaar van het Stadsidee 2017 is geworden
het Hondenstrand Harderwijk

Harderwijk heeft met zijn prachtige ligging, direct aan het water en bos, veel recreatie mogelijkheden. Maar wist u dat de baasjes van de ruim 3000 honden in Harderwijk bij warm weer met de auto naar Zeewolde, Nijkerk of Nunspeet moeten rijden voor een beetje verkoeling of om te zwemmen?

ONS IDEE: HONDENSTRAND HARDERWIJK,
Een fijne plek waar honden veilig het water in kunnen, met daarnaast genoeg ruimte om lekker te rennen. In dit plan* hebben wij als locatie het bestaande hondenlosloopgebied aan de Stille Wei (de ijsbaan) gekozen.

Dit grote omheinde veld is een door de gemeente aangewezen losloopgebied voor honden. Het is voor alle Harderwijkers lopend, fietsend of met de auto goed bereikbaar en er is voldoende parkeergelegenheid in de nabije omgeving (b.v. Kruithuis 2 uur gratis).

Het strand zal worden aangelegd in het water naast het wandelpad. Door het opbrengen van zand zal er een halfrond strand ontstaan met een lengte van b.v. 25 meter. Daarnaast zullen er extra bordjes, bankje, prullenbakken e.d. geplaatst worden. Hondenstrand Harderwijk zal een leuke, gezellige ontmoetingsplek worden voor alle honden en hondenliefhebbers!

Stem op ons plan zodat ook de hond zwemmen kan!

*De definitieve locatie van het strand zal in overleg met de gemeente bepaald worden.

Teamleden / partners:
Tineke Mons
Feline Fasen-Mons
Margriet Hop
Rianne Kooijenga.

Van harte gefeliciteerd
namens de gemeente harderwijk!

Initiatief van de gemeente Harderwijk

Gemeente Harderwijk wil met Samen kleuren wij de Stad de bewoner enthousiasmeren tot gezamenlijke initiatieven om de stad mooier, socialer en duurzamer te maken.

Deze website is een initiatief van de Gemeente Harderwijk

Share This