Stadsidee 2019: Pumptrackbaan Drielanden

In Harderwijk en zeker in Drielanden zijn veel mogelijkheden voor kinderen, maar we missen iets voor de wat oudere kinderen en dan met name iets om met onze fietsen, skateboards en steps te doen.

In onze wijk in aanbouw in Drielanden lag veel zand en er zwierven pallets. Wij hebben hier een parcours van gemaakt en het bleek dat veel kinderen dit aangrepen om mee te doen en de baan te verbeteren en uit te proberen. Inmiddels is de berg zand geëgaliseerd, zijn de pallets geruimd en is gestart met de inrichting van de ruimte zoals bedoeld. Wij missen nu ons parcours. Bekijk ook onze facebookpagina. Wij willen dus graag een mountainbike parcours, een zogenaamde Pumptrack in Drielanden. Een Pumptrack is een circuit bestaande uit een variatie van technische onderdelen zoals kombochten en overige technische elementen in het terrein, waarop je als rijder door middel van het “pompen” met je complete lichaam je fiets zonder te trappen over het circuit te laten bewegen.

De locatie

Een gave plek in het crescentpark. Opgaand in het landschap en gebruikmakend van hoogteverschillen dan wel in de activiteitenzone bij school. Aanvullend op ‘spelen’ wat er al is.

Teamleden / partners

  • Levi
  • Michel
  • Kasper
  • Coen